2017. június 18., vasárnap

Réges-régen, millió és millió évvel ezelőtt, mikor még nem volt ember, nem volt fájdalom, árulás, gyász és gyilkosság, nem volt más, csak ők. Együtt éltek, összefogtak...
...Talán még boldogok is voltak.
Minden akkor kezdődött, amikor Apa úgy határozott, nem akar már egyedül lenni.
Először Lucifert teremtette meg. A leggyönyörűbb vonásokkal ajándékozta meg, sokkal szebbekkel, mint amik neki voltak. Haját lenszőkére, szemét égszinkékre, ajkát határozott vonalúra formálta. Kreatívvá, életvidámmá és értelmessé alakította őt, s már akkor, amikor még be sem fejezte megteremtését, tudta, hogy ez az angyal lesz a kedvence mind közül.
Másodiknak Mihály következett. Bár Apa Lucifert teremtette elsőnek, Mihályt fejlettebbé alakította, mert tartott tőle, Lucifer tulajdonságai zabolátlanná tennék őt egy idősebb felügyelete nélkül.
Apa testvéreknek teremtette őket.
Mihályt engedelmessé, szigorúvá, kissé komorrá formálta, hogy ellensúlyozhassa vele "kistestvére" szabados személyiségét. Fekete hajat, fekete szemet, erős termetet ajándékozott neki. Elégedetten szemlélte munkáját; végül úgy döntött, nem áll meg.
Rafael következett, akit igyekezett a saját megsegítésének érdekében megformálni: szófogadóvá tette, de neki nem a kistestvér felvigyázása jutott, hanem Apa képviselete olyan világokban, amelyeket még nem teremtett meg, de meg akart. Lágy, barátságos vonásokat adott neki, göndör, barna fürtöket, barna szemet.
Végül, hogy enyhítse a nagytestvérek szigorúságát, Apa megteremtette Gábrielt, a legfiatalabbat mind közül. Sokáig tűnődött rajta, milyenné formálja őt, mert nem ismerte még a nevetést és az igazi boldogságot. Szabaddá tette hát Gábrielt.
Cserébe a szőke hajú, zöld szemű angyal később megtanította nevetni.
A négy testvér nagyon szerette egymást. Mihály és Rafael a maguk zárkózott természetével könnyen szót értettek, így Lucifer és Gábriel is inkább egymás társaságában voltak. Telt-múlt az idő, eltelt ezer meg ezer év, s az arkangyalok felnőttek, Apa pedig teremtett száz meg száz, ezer meg ezer angyalt még, de egyik sem lett olyan gyönyörű, olyan tökéletes, mint a négy első, de legfőképp a legelső, Lucifer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése